Pădurile acoperă o treime din suprafaţa terestră a planetei şi au un rol important de mediu, de protecţie, precum şi unul economic şi unul social.
Ziua Internaţională a Pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la 21 martie. Proclamată de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 11 ani, pentru a atrage atenţia asupra importanţei pădurilor la nivel global, ONU atrăgând atenţia asupra beneficiilor pădurilor pentru sănătatea umană.
Pădurile adăpostesc la nivel mondial circa 50.000 de plante medicinale, reprezintă o sursă vitală de hrană şi nutrienţi, asigură o barieră naturală în calea transmiterii unor boli, asigură un mediu propice relaxării, reduc poluarea, mai ales în zonele urbane, şi joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.
Pădurile acoperă o treime din suprafaţa terestră a planetei şi au un rol important de mediu, de protecţie, precum şi unul economic şi unul social. Pădurile au un rol crucial în stocarea emisiilor de dioxid de carbon şi atenuarea impactului încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul şi filtrează aerul şi apa, dar asigură şi o resursă regenerabilă şi ecologică, lemnul. La nivel global, circa 1,6 miliarde de oameni depind de existenţa pădurilor.