Prim-ministrul aflat încă în funcție, Viorica Dăncilă, a avut o vizită plină de peripeții la Oradea. La maternitate, coloana oficială a fost întâmpinată de protestatarii organizaţiei Oradea Civică şi de manifestanţi anti-avort. Premierul s-a împiedicat şi era să-şi piardă un pantof, Petre Daea – ministrul Agriculturii – a rămas minute bune blocat într-un lift, iar în faţa spitalului a avut loc un accident auto.

Încă de la sosirea în Oradea, la maternitate, prim-ministrul și alaiul său au fost întâmpinați cu protest și sloganele bine-cunoscute: „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi”, „Ruşine, ruşine să vă fie!”.

De asemenea, pe cealaltă parte a drumului, un alt grup de manifestanți anti-avort au așteptat-o pe Viorica Dăncilă cu mesaje precum: „Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă”, „Femeile însărcinate au nevoie de ajutor, nu de avort”, „Fiecare Făt este frumos şi merită să trăiască”.

Pentru a evita contactul cu cele două grupuri, întreg alaiul a intrat în curtea maternității închizând poarta în urma lor. Nu înainte de a se asigura că au chemat jandarmii să legitimizeze protestatarii și să păzească intrarea.

Din cauza agitației s-a produs un accident pe calea Clujului: șoferul unui audi a intrat pe strada principală fără să se asigure iar pentru a-l evita pe acesta, șoferul unui BMW a tras brusc de volan avariind un alt Audi care era oprit la semafor, avariind partea laterală a mașinii oprite.

Ghinionul i-a urmat însă și înăuntru

În acest timp, premierul Viorica Dăncilă flancată de ministrul Petre Daea, prefectul Ioan Mihaiu şi deputatul Ioan Sorin Roman inspectau saloanele însoțiți de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, medici şi asistente.

Însă nici înăuntru nu au fost feriți de peripeții. Ministrul, prefectul şi deputatul au rămas blocaţi într-un lift, reușind să iasă după aproximativ 5 minute. Iar premierul s-a împiedicat în timp ce cobora scările şi era să-şi piardă un pantof.

Baie de mulțime fără mulțime în Bihor

Prim ministrul Dăncilă și-a început vizita în Bihor la Sânmartin, unde a întârziat jumătate de oră, dar baia de mulțime gândită de reprezentații PSD în comuna proaspăt câștigată de Cristian Laza nu a ieșit conform planului – la întâlnirea cu premierul fiind maxim o sută de persoane.

Următoarea oprire – șantierul sălii polivalente care se construiește în Oradea, realizată de Guvern, prin CNAIR, în parteneriat cu Primăria Oradea. Pentru că se decalase deja programul și premierul era în întârziere, alaiul nu a zăbovit prea mult pe șantierul care este de asemenea în întârziere față de planul inițial.

Iar tabloul parcă nu era complet dacă lipsea îngrădirea libertății presei. La Beiuș, reporterul Bihoreanul a fost blocat și nu i s-a permis accesul în sală. Un detaliu care nu le-a scăpat organizatorilor, deși alaiul ajunsese cu 45 de minute întârziere.