Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks, a fost trimis în judecată, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lngă Tribunalul Bihor, Micula este acuzat de de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. Alături de milionar, sunt trimișiu în judecată și 4 polițiști.

 

 

Cei patru poliţişti trimişi în judecată alături de Micula sunt Ovidiu Iovian Vaida – acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, Claudiu Rengle – în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu, Camelia Erdei (Ile) – căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, și Alin Claudiu Zanca – acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.

Potrivit G4Media, în primăvara anului 2018, lui Micula jr. i s-a permis de către o polițistă accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul unui Opel, pe care cu câteva ore înainte fiul patronului de la European Drinks l-a șicanat în trafic, dar care a reușit să scape. Tot atunci, Micula a căutat informații și despre persoane cunoscute lui. După circa o lună, Micula a căutat din în baza de date a poliției informații despre o cântăreață de muzică populară.

De asemenea, în noiembrie 2018, Micula jr. le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Polițiștii l-au prins în flagrant pe rival, iar la percheziționarea corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor