Un tânăr din comuna bihoreană Ciumeghiu a fost arestat preventiv, după ce polițiștii au descoperit că în perioada august – octombrie a furat 12 biciclete. Prejudiciul se ridică la circa 13.000 lei.

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat, sâmbătă, un bărbat de 29 de ani, din comuna bihoreană Ciumeghiu, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat (12 acte materiale).

 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 24 august – 3 octombrie a.c., ar fi sustras 12 biciclete de diferite tipuri și mărci, pe care proprietarii le-au lăsat asigurate în rastelul pentru biciclete din fața unor magazine, centre comerciale sau în scările unor blocuri de locuințe din Oradea. În fiecare dintre cazuri, cel în cauză este bănuit că ar fi tăiat cablurile metalice cu care erau asigurate bicicletele sustrase.

Prejudiciul total cauzat astfel este de peste 13.000 de lei și a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe bărbatul de 29 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Duminică, 22 noiembrie, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 29 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

*

Sursa: Realitatea de Bihor