În urma apelului primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 13.20, care sesiza izbucnirea unui incendiu la un bloc situat pe Bulevardul Dacia din municipiul Oradea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a mobilizat cu operativitate la adresa indicată, trei echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o autospecială de lucru la înălțime.

„În urma efectuării recunoașterii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu degajări de fum, fără flacără deschisă, la rostul de dilatație dintre cele două scări ale blocului cu 11 etaje.

Concomitent cu acțiunea de localizare și lichidare a incendiului, executată atât din interiorul imobilului, cât și din exterior, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime, echipajele de pompieri au procedat la verificarea apartamentelor pentru preîntâmpinarea intoxicării cu fum a locatarilor. Nu s-a impus evacuarea niciunei persoane, întrucât locuințele nu au fost inundate cu fum, însă pentru prevenirea unor evenimente nedorite, salvatorii le-au recomandat locatarilor să fie vigilenți și să anunțe de urgență forțele de intervenție, în cazul în care sesizează prezența fumului în locuințe.

La ora 17.00, cei 16 pompieri militari mobilizați pentru gestionarea evenimentului, acționează în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse”, a transmis ISU „Crișana”.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bihor