Fostul șef al Poliției Locale Oradea, Kover Ladislau Paul, care și-a înjunghiat cu 5 lovituri de cuțit fosta soție, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marți, după ce Tribunalul Bihor a admis propunerea înaintată instanței de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor.

 

Fostul polițist a solicitat instanței să i se admită arestul la domiciliul, însă judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea.

„În baza art. 226 Cod de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în dosarul nr. 13/P/2021 şi, în consecinţă: În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi alin. 4 lit. e) C.p.p., cu referire la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului KOVER LADISLAU PAUL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.01.2021 şi până la data de 10.02.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Kover Ladislau Paul. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Kover Ladislau Paul, de luare a măsurii arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor”, este hotărârea Tribunalului Bihor.

Decizia instanței nu este defintivă și a fost contestată de fostul polițist local, la Curtea de Apel Oradea.

Citește și:

Femeie înjunghiată de 5 ori de către un poliţist local, în scara unui bloc din Oradea

Sursa: Realitatea de Bihor