În cursul zilei de joi, 10 noiembrie, pompierii militari bihoreni au salvat o septuagenară și o octogenară aflate într-o situație de urgență.

În jurul orei 07.33, o apelantă a numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana”, pe Calea Alexandru Cazaban din Oradea, pentru salvarea unei octogenare aflate într-o situaţie de urgenţă, în propria locuință.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea s-a deplasat cu operativitate la adresa menționată, unde, utilizând echipamentele şi accesoriile din dotare, au pătruns în apartamentul situat la etajul 1, găsind-o pe proprietară căzută în dormitor, în stare de conştienţă dar în imposibilitatea de a se mişca. Victimei, în vârstă de 84 de ani, i-a fost acordat primul ajutor calificat, aceasta fiind transportată ulterior de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.    

În a doua parte a zilei, pompierii Detașamentului Marghita au desfășurat o operațiune similară, în orașul Marghita, unde, o altă bunică în vârstă de 72 de ani, se afla căzută în apartamentul situat la etajul 1. Din fericire, vecinii acesteia, alertați de faptul că aceasta nu le-a mai răspuns bătăilor în ușă, au solicitat intervenția pompierilor care au descins, prin fereasta bucătăriei, în apartamentul indicat, găsind-o pe proprietară căzută în dormitorul locuinței. După acordarea îngrijirilor de către echipajul de paramedici, octogenara a refuzat transportul la spital.

Sursa: Realitatea de Bihor