În urma unei ședințe de peste trei ore, consilierii județeni PNL cu sprijinul ALDE au reușit demiterea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea.

Atent urmărită de numeroși jurnaliști orădeni, sedința Consiliului Județean Bihor a început în nota obișnuită, cu diverse șicane între consilierii PNL si președintele CJ Pazstor Sandor(UDMR), șicane privind motivul pentru care această ședință a fost programată într-o zi de sâmbătă, o decizie atipică pentru desfășurarea acestor ședințe. A fost însă doar o încălzire pentru ceea ce a urmat, alianța UDMR-PSD-ALDE aflată la conducerea județului începând să scârțâie evident când vicepreședintele Bodea (ALDE) a cerut amânarea votului privind bugetul diverselor lucrări de asfaltare din județ pentru a evalua mai atent necesitățile includerii mai multor localități în acest program precum și o redistribuție a fondurilor privind primăriile care nu au fost capabile să-și efectueze lucrările. Propunerea acestuia a părut să-i ia prin suprindere atât pe Pazstor cât și pe vicepreședintele Mang (PSD), însă propunerea a trecut cu sprijinul votului PNL.

Momentul culminant însă a fost dezbaterea privind hotărârea de demitere a Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea propusă de grupul PNL prin vocea liderului de grup, Ionel Avrigeanu. Acesta a prezentat din nou situația jalnică în care se află Aeroportul Oradea, rămas fără zboruri externe, singura cursă existentă fiind operată de TAROM spre București, detaliile tehnice și juridice ale acestei propuneri fiind exprimate de consilierul local Călin Gal. Acesta a repetat în mai multe rânduri că procesul prin care a fost demarat concursul pentru postul de Manager al Aeroportului, post vacantat de Gheorghe Pasc pe 2 septembrie, este în afara legii. Gal nu l-a menajat nici pe Președintele CJ pe care l-a acuzat din nou că nu apără interesele orașului Oradea și prin acțiunile sale face practic lobby pentru aeroportul din Debrecen, momente în care atât Pazstor cât si vicele Mang păreau extrem de amuzați, zâmbind și chiar râzând în mod vizibil.

În replică, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea, domnul Bimbo Tibor, s-a apărat precizând că și alte aeroporturi din țara noastră au procedat la fel. A urmat un lung șir de replici între președintele CJ, consilierii PNL Gal si Avrigeanu precum și o intervenție a vicepreședintelui Mang, care a făcut apel la înțelegere și colaborare, precizând că nu ar fi un moment potrivit pentru a deminte Consiliul de Administrație care de altfel nu ar avea nicio vină pentru situația în care a ajuns Aeroportul Oradea, în accepțiunea dânsului vina fiind a bihorenilor care „nu au bani să zboare”.

După finalul dezbaterii, liderul de grup PNL Ionel Avrigeanu a propus ca votul pentru demiterea Consiliului de Administrație să fie secret, pe bultine de vot și nu electronic la vedere. Această propunere a fost respinsă la vot de UDMR-PSD-ALDE care părea să aibă majoritatea necesară pentru a îl menține pe Bimbo în fruntea Consiliului de Administrație.

Momentul votului a adus însă stupoare pentru consilierii UDMR și PSD, consilierii ALDE votând din nou alături de PNL-iști, sub privirile nedumerite ale președintelui Pazstor și vicelui Mang, trădați de vicele Bodea aflat în stânga lor.

Urmează așadar numirea unui nou Consiliu de Administrație iar apoi derularea unui concurs pentru un nou Manger al Aeroportului Oradea.