Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II au depistat 76 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare. Cel mai mare grup, de 33 de persoane, a fost descoperit într-un TIR condus de un cetățean turc.

Imagine

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români și un turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria. Șoferii transportau diverse bunuri pentru societăți comerciale din Franța, Italia și Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, 76 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite state afroasiatice (Bangladesh, Nepal, Egipt, Sri Lanka, Pakistan și Siria), majoritatea intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Bihor