Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea, au desfiinţat o cultură indoor de cannabis, depistată în locuinţa unui bărbat. Peste 1,7 kilograme de cannabis au fost ridicate.

La data de 16 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, au efectuat o percheziție domiciliară în Ineu, la locuința unui bărbat, de 37 de ani, bănuit de cultivare de plante de cannabis fără drept.

În urma percheziției domiciliare, a fost descoperită o cultură indoor, formată din 42 de plante de cannabis, dintre care 22 ajunse la maturitate, cu o înălțime de aproximativ 85 cm, amenajată într-un cort special.

În urma recoltării materiei vegetale, au rezultat 1.740 de grame de cannabis.

De asemenea, în urma percheziției au mai fost ridicate aparatura logistică necesară înființării culturii de cannabis, respectiv un cort special, lămpi LED, ventilatoare, filtre, fertilizatoare, transformatoare electrice tip balast, un cântar de precizie, un aparat de mărunţit şi 35 de grame de fragmente din plante de cannabis, uscate.

Bărbatul a fost prezentat procurorului D.I.I.C.O.T. – S. T. Oradea, iar în urma audierilor, față de acesta a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.