Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat, miercuri, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 19.225 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări. 

36 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați trei pietoni care au traversat neregulamentar, două sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”, a precizat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor