4.254 de persoane legitimate și 139 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 4.254 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 60 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 79 de mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei.

Dintre acestea, 40 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție și două pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 19 noiembrie, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați, 109 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, precum și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Sursa: Realitatea de Bihor