Pe 20 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va avea loc spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Turneu național, spectacol extraordinar, 10 ani de success în Romania în cadrul proiectului național Artă Contra Drog, Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al zecelea an consecutiv în Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”.

Măiestria desăvârșită a artiștilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internațional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar și interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susținute în România să fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna deține de 40 de ani supremația între ansamblurile vieneze de același gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în randurile ei cei mai de seamă muzicieni. Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, artiștii sunt considerați ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” suținut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfășoară, ca și la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri și polci ale dinastiei Strauss.

Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra și în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. Violonist în ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat și condus Orchestra de cameră „Musica Viva Wien” și a fost leader-ul viorilor întâi în Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, în 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra”. De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie semnată de celebra balerină, Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.

Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi strălucirea și fastul Vienei peste toată țara, într-un amplu turneu național, cuprinzând 13 orașe, care va începe pe 11 decembrie în București iar pe 20 decembrie va ajunge și la Oradea.