CSM CSU Oradea s-a impus în primul meci oficial după pauza de trei săptămâni pricinuită de jocurile echipe naționale a României în precalificările FIBA EuroBasket 2021. Roș-albaștrii au învins BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 81-73.

Partida a fost controlată de orădeni. Oaspeții au fost la conducere câteva secunde fiind primii care au marcat în această confruntare, dar CSM-ul a trecut în avantaj la scurt timp. Oradea s-a desprins la 12 puncte în primul act, însă Piteștiul a înjumătățit deficitul până la pauză, scor 42-36.

Repriza secundă a cuprins momente bune de joc ofensiv, dar și câteva sclipiri în defensivă. Pavle Reljic a dat tonul cu câteva acțiuni de apărare și combativitate remarcabile. El a fost urmat de Marc Carter și Arturas Valeika, pentru ca în atac CSM-ul să aibă mai multe guri de foc.

Formația din Pitești a jucat în doar patru străini, fiind lipsită de principalele arme la perimetru, Mladen Jeremic și Ivan Siriscevic. În plus, antrenorul Florin Nini nu a beneficiat nici de serviciile lui Radu Paliciuc (operat) și ale noului transfer, Daniel Bailey. În schimb, CSM CSU Oradea a disputat acest meci fără Laci Lazar (accidentat la umăr) și Muhamed Pasalic (protejat după o accidentare mai veche).

Partida a cuprins debutul lui Marc Carter și Nikola Markovic. Prestațiile celor doi au fost descrise AICI. Bogdan Țîbîrnă a jucat pentru prima dată într-un meci oficial după accidentarea suferită în Meciul 3 al finalei LNBM din sezonul trecut. El a jucat un minut și 37 secunde.

CSM-ul a avut procentaje inferioare la aruncările din acțiune și a pierdut lupta la recuperare. În schimb, a avut un joc combinativ net superior și a provocat foarte multe greșeli în jocul de construcție al adversarului.

Liderii echipei din punct de vedere statistic

Eficiență – Nikola Markovic (21)
Puncte – Kris Richard (18)
Recuperări – Nikola Markovic (6)
Pase decisive – Giordan Watson (8)
Intercepții – Kris Richard (2)
Plus/minus – Arturas Valeika (14)
Minute – Kris Richard (31:21)

CSM CSU Oradea are 3-0 în duelurile directe cu BCM U FC Argeș Pitești în acest sezon și are o serie de șase victorii în fața acestui adversar. Roș-albaștrii au 11-8 la general și se situează pe locul 3 în Liga Națională.

Următorul meci al roș-albaștrilor are loc peste o săptămână, tot pe teren propriu. Adversar este SCM U Craiova. Vom reveni cu data și ora de începere a acestei confruntări.