CSM CSU Oradea s-a impus în confruntarea cu BC CSU Sibiu, scor 78-68, în cadrul etapei a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19. Partida a avut loc sâmbătă (03.11), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost echilibrat, însă CSM CSU Oradea a avut mai mereu ceva în plus, atât în joc, cât și pe tabela de marcaj. Echipa din Sibiu a încercat să răstoarne situația, dar roș-albaștrii au găsit în permanență răspuns la revenirile oaspeților. Bihorenii au avut o prestație colectivă impresionantă, în ambele faze, iar cele cinci coșuri marcate pe final de atac sau sfert, rezultând în 13 puncte pe tabela de marcaj, au dat un imbold major amfitrionilor.

Antrenorul Cristian Achim a rotit zece jucători în această partidă. Opt dintre ei au bifat peste 17 minute, iar cel de-al 9-lea a avut nouă minute în teren la formația orădeană.

Liderii CSM CSU Oradea în meciul cu CSU Sibiu:

Eficiență – Kris Richard (18)
Puncte – Kris Richard (20)
Recuperări – Arturas Valeika (9)
Pase decisive – Arturas Valeika, Vaidas Kariniauskas, Muhamed Pasalic (3)
Intercepții – Kris Richard (3)
Capace – Arturas Valeika (2)
Minute – Sean Denison (30:18)
Plus/minus – Arturas Valeika (12)

CSM CSU Oradea a avut proentaj superior la aruncările din acțiune și la linia de pedeapsă. De asemenea, învingătorii au bifat mai multe pase decisive (15-12) și mai puține posesii pierdute (9-14). Sibiul a avut superioritate la recuperare (32-39), raportul intercepțiilor fiind egal (7-7).

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de trei victorii și două înfrângeri în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19.