Luni, 29 octombrie în cadrul programului „Școala Altfel”, Uniunea Femeilor Bihor a organizat în sala mare a Primăriei Oradea conferința „100 de ani de spirit românesc”, la care au participat peste 150 de elevi de la Colegiul Național Partenie Cosma, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, Liceul Teoretic Onisifor Ghibul și Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul profesor Ana Pop – președintele Uniunii Femeilor Bihor, Anca Grama – purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, profesor Antoniu Chifor – reprezentant al Episcopiei Greco Catolice, profesor Claudia Pantea de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși.

„Suntem onorați să găzduim acest eveniment în sala mare a Primăriei Oradea. În primul rând, doresc să o felicit pe d-na Pop Ana pentru că a reușit să vă strângă în număr atât de mare la o conferință cu o temă atât de importantă pentru comunitatea noastră. Anul acesta sărbătorim Centenarul, este un an important pentru noi, un an în care îi comemorăm și îi cinstim pe înaintașii noștri și le mulțumim pentru ceea ce suntem noi astăzi. Așa cum ați văzut, orașul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare cu ocazia acestui eveniment. Vă așteptăm să participați în număr cât  mai mare la festivitățile pe care le vom organiza cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. Trebuie să vă spun, că noi orădenii vom sărbători Centenarul și anul viitor pentru că  la data 20 aprilie 2019 vom comemora 100 de ani de la eliberarea orașului, prin urmare vă invităm încă de pe acum și la acest eveniment”, a spus Anca Grama – purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Conferința a fost deschisă cu un moment solemn constând în intonarea Imnului Național de către corul Traian Moșoiu.

Corul Traian Moșoiu, dar și un grup de eleve de la Colegiul Economic Partenie Cosma au interpretat apoi mai multe cântece patriotice.

Tot în cadrul întâlnirii de azi, poeta Teodora Coloja a citit celor prezenți din volumele sale de poezii.

Invitata specială a evenimentului a fost cântăreața de muzică populară Florica Zaha, care a interpretat mai multe cântece, în aplauzele celor prezenți.

Marți, 30 octombrie, tot în sala mare a Primăriei Oradea, va avea loc o nouă conferință organizată de Uniunea Femeilor Bihor în cadrul programului „Școala Altfel”,  conferință având tema „Antreprenoriatul. Cum îmi aleg meseria?”.