Primăria va amenaja pentru locuitorii din Cartierul Tineretului un parc de 1,5 ha, Consiliul Local aprobând ieri procedura exproprierii unui teren de 3776 mp necesar conturării spațiului rezervat acestei investiții.

„Proiectul de amenajare a unui parc în cartierul Tineretului a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă. Prin urmare, Primăria Oradea a identificat în zonă un teren de cca 1,5 ha, lucrările fiind deja licitate, iar contractul de proiectare și execuție semnat. Investiția este una necesară, având în vedere că locuitorii din Cartierul Tineretului nu au în apropiere un spațiu de recreere, unde să iasă cu copiii sau să facă mișcare, zona fiind lipsită de facilități de agrement și sport”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea contractului este de 1,6 milioane de lei. Lucrările vor fi realizate de către Asocierea Construcții Bihor SRL – lider de asociere și SC Proexco SRL – asociat.  

Pentru a întregi parcela identificată se vor expropria 3776 mp de teren, suprafață care aparține unui proprietar privat, fiind un teren viran fără construcții

În proiect sunt prevăzute amenajarea unui teren de baschet, a unui teren de fotbal, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale dotate cu bănci, zone verzi.

Lucrările vor începe în primăvara anului viitor, urmând ca în toamnă parcul să poată fi folosit de locuitorii din această zonă.

Noul parc de cartier va deservi aproximativ 300 de locuințe individuale.

Sursa: Realitatea de Bihor