Un bărbat, pacient al Spitalului Judeţean din Oradea, s-a aruncat de la etajul VI al clădirii, acesta neavând nicio şansă de supravieţuire. Omul era cu etilism avansat și suferise un hematom. După ce a stat izolat 24 de ore pentru a se verifica dacă are sau nu Covid-19, bărbatul a fost internat la secția de Neurochirurgie.

 

„În jurul orei 18.00 am fost sunat de medicul şef al secţiei de Neurochirurgie (n.r. – dr. Alin Blaga), care mi-a spus că un pacient internat prin UPU pe la ora 15.00 s-a aruncat de pe geam. Se lovise la cap cu o zi înainte, după o căzătură, şi a acuzat dureri. Pentru că era alcoolic şi în sevraj, după internarea pe secţie a fost legat de pat cu curele, conform procedurilor, dar a reuşit să le rupă şi apoi a rupt şi sistemul de închidere al ferestrei de la salon, care în mod normal permite doar oblatarea, apoi s-a aruncat”, a declarat dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean.

În urma incidentului, a fost demarată o anchetă pentru elucidarea împrejurărilor şi modului în care s-a produs sinuciderea bărbatului.