Sâmbătă, 21 decembrie a.c., la ora 22.10, polițiștii care formau patrula de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Salonta au depistat, în flagrant delict, în incinta sediului unei societăți comerciale din Salonta în care funcționează un cabinet medical, un bărbat care avea fața acoperită cu o cagulă și care încerca să sustragă bunuri, ușa de acces în imobil având geamul spart.

Unul dintre agenții de poliție rutieră a procedat la somarea bărbatului și a executat două focuri de armă în plan vertical, însă bărbatul nu s-a supus somațiilor polițistului și s-a îndreptat înspre el. În consecință, polițistul l-a somat din nou pe bărbat, iar apoi a executat un foc de armă în direcția acestuia.

Cel în cauză a fost încătușat și identificat de polițiștii salontani ca fiind un bărbat de 50 de ani, din municipiul Salonta.

În urma uzului de armă, bărbatul a suferit o plagă împușcată la nivelul gleznei piciorului drept, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital. Leziunile suferite nu i-au pus în pericol viața.

Polițiștii salontani continuă cercetările în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Informeaza IPJ Bihor