În intervalul 15 – 16. septembrie, echipajele de pompieri militari bihoreni au fost mobilizate pentru stingerea a trei incendii izbucnite, cel mai probabil, din cauza unor conductori electrici defecți, improvizați ori neizolați corespunzător.

 

Sâmbătă, 15 septembrie, în jurul orei 10.20, pompierii Detașamentului 1 Oradea au fost mobilizați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării situate pe strada Rădăuților din municipiul Oradea.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția clădirilor învecinate, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la locuința situată în imediata proximitate, respectiv la o altă anexă aflată la mai puțin de un metru de construcția afectată de flăcări.

În urma producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un conductor electric defect, au ars anexa din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și bunuri depozitate în interiorul acesteia.

 

În aceeași zi, între orele 14.20 – 15.30, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au localizat și lichidat un incendiu produs la acoperișul unei anexe din cadrul unei gospodării situate în localitatea Husasău de Tinca.

Evenimentul, a cărei cauză probabilă a constituit-o un conductor electric improvizat, s-a soldat cu arderea unei suprafețe de circa 60 de metri pătrați din acoperișul anexei.

 

Un alt incendiu de natură electrică a izbucnit în seara zilei de duminică, 16 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” fiind sesizat, prin numărul unic 112, în jurul orei 18.00, cu privire la producerea acestui eveniment la o gospodărie situată în localitatea Cărăndeni, comuna Lăzăreni.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Gărzii Tinca, care, în urma executării recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent la o construcție auxiliară din cadrul gospodăriei, existând riscul extinderii flăcărilor la locuință.

Forțele de intervenție au acţionat pentru stingerea focarelor şi pentru protecţia casei expuse riscului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, a ars acoperișul anexei, pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați.