Trei bihoreni din Cheresig au fost reținuți de polițiști, miercuri, din cauză că au agresat în trafic, în proximitatea localității Tărian, doi bărbați din Brusturi. Agresiunea a avut loc pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

 

 

Polițiștii Secției nr.5 de Poliţie Oradea au fost sesizaţi, miercuri, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin sistemul de urgență S.N.U.A.U. 112, de la un bărbat de 26 de ani din comuna Brusturi, că în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 797, în proximitatea localităţii Tărian, autovehiculul condus de acesta ar fi fost blocat în trafic de două autoturisme, din care au coborât trei bărbați, care l-ar fi agresat fizic, prin lovire cu pumnii, cu picioarele şi cu o crosă de golf, atât pe el cât şi pe fratele său, un bărbat de 30 de ani, din comuna Brusturi, pasager în autoturism.  Totodată, a fost sesizat faptul că cele trei persoane ar fi distrus diverse elemente ale autoturismului, iar apoi au fugit.

Polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea s-au deplasat cu operativitate la faţa locului şi, în urma investigațiilor efectuate, au identificat persoanele bănuite de comiterea agresiunii ca fiind trei bărbați de 49, 27, respectiv 23 de ani, toți din comuna Cheresig, județul Bihor, aceștia fiind depistați de polițiști la scurt timp de la sesizare, în imediata apropiere a locului faptei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea s-a stabilit că altercația între cele cinci persoane a pornit în cursul aceleiași zile, înainte de agresiunea din trafic, când cei doi bărbați de 26, respectiv 30 de ani, din comuna Brusturi, s-ar fi deplasat la domiciliul bărbatului de 49 de ani, din comuna Cheresig, pentru a purta discuții, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi. Discuțiile ar fi degenerat, iar cei doi bărbați din comuna Brusturi ar fi părăsit locația respectivă cu un autoturism, pe Drumul Județean 797, fiind opriți în trafic de bărbatul de 49 de ani și rudele acestuia și, ulterior, agresați„, a precizat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Oradea și administrării probatoriului în cauză, cei trei bărbați din comuna Cheresig au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Secției nr.5 de Poliţie Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor trei persoane.

Sursa: Realitatea de Bihor