Nu mai puțin de trei bihoreni au fost sancționați de către polițiști după ce aceștia au fost depistați în trafic transportând material lemnos fără aviz de însoţire a mărfii.

 

 

Astfel, sâmbătă, 27 iunie a.c., pe drumul comunal 177, în localitatea bihoreană Zece Hotare, poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au despistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Șuncuiuş, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu un tractor 6 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fasonat la metru, fără aviz de însoţire a mărfii. Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 960 de lei, a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Brătcuţa.

Tot sâmbătă, 27 iunie a.c., în localitatea bihoreană Dobrești, comuna Dobrești a fost depistat în trafic un localnic de 39 de ani, în timp ce transporta cu un tractor 3,5 metri cubi de material lemnos, de esență fag, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 591,5 lei, a fost confiscat şi predat la Ocolul Sivic Dobrești, iar cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, sâmbătă, 27 iunie a.c., pe drumul judeţean 108/I , în localitatea bihoreană Lorău, poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală  Borod au depistat  în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Bulz, judeţul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,6 metri cubi de lemne de foc, specia fag fasonat la metru, în mod repetat, în baza aceluiaşi aviz de însoţire a materialului lemnos.

Materialul lemnos, în valoare de 608,4 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Sivic Brătcuţa, iar cel în cauză a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr.171/2010.