În noaptea de joi spre vineri, 19 martie, în jurul orei 23.10, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, că arde o casă în Ciocaia, acesta semnalând totodată posibilitatea ca proprietarii să fi fost surprinși în interiorul locuinței mistuite de flăcări. 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul era generalizat, flăcările  manifestându-se violent în interiorul locuinței și la acoperiș, iar proprietarul, care reușise să se autoevacueze în curtea casei, le-a precizat echipajelor că soția sa se afla în casa cuprinsă de flăcări.  

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, acționând concomitent pentru căutarea victimei surprinse în interior, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru realizarea dispozitivelor de protecție ale celor două case din imediata proximitate, expuse riscului  de incendiere.

Pompierii militari paramedici i-au acordat primul ajutor calificat proprietarului, în vârstă de 83 de ani, care se intoxicase cu fum, octogenarul refuzând ulterior transportul la spital.„, a transmis ISU Bihor.

Din nefericire, forțele de intervenție au găsit în interiorul casei, sub tavanul prăbușit, trupul carbonizat al femeii în vârstă de 77 de ani.

Incendiul, care a afectat întreaga casă, a fost stins în jurul orei 00.18, echipajele acționând în continuare la fața locului, până în jurul orei 02.45, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Conform cercetărilor efectuate, incendiul a  fost, cel mai probabil, generat de un coș de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

 Echipajele de pompieri au reușit să salveze cele două locuințe situate la aproximativ cinci metri de focarele de incendiu.„, a mai transmis purtătorul de cuvânt ISU Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor