Sezonul de răceală și gripă este la apogeu. Te poți baza și pe ceaiuri pentru răceală și gripă ca să te ferești de boli înainte de a apela la medicamentele recomandate de medici.

 
Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru răceală și gripă
 
1. Ceaiul de echinaceea
Potrivit unor studii pblicate în jurnalul medical Advances în Therapy un extract din echinacea reduce riscul de infecții respiratorii recurente și, în același timp, scade riscul de pneumonie, infecții ae urechilor, amigdalita și faringită.
În cazul în care te confrunți deja cu o infecție respiratorie, echinaceea reduce severitatea simptomelor. Într-un studiu publicat în jurnalul Cell Immunology cercetătorii au stabilit că echinaceea scade semnificativ simptomele infecțiilor respiratorii superioare, datorită puternicelor sale proprietăți antiinflamatorii.
 
2. Ceaiul de soc
Socul are o istorie lungă că remediu natural împotriva recelii și gripei. Studiile publucate în jurnalul Nutrients susțîn că șocul reduce semnificativ durata răcelii.
Se recomandă ceaiul din mentă și șoc pentru a favoriza transpirația și a scapă de răceală și gripă.
 
3. Ceaiul de ghimbir
Mai multe studii au demonstrat abilitatea ghimbirului de a lupta împotriva virușilor și bacteriilor chiar și în situațiile în care medicamentele antibiotice și antivirale dau greș.
 
4. Ceai de roiniță
Roinița este recunoscută pentru efectele sale antivirale, în special în combatarea virusului ce cauzează herpes, iar oamenii de știință au început să o testeze și în combaterea altor boli virale, inclusiv gripă.
O cercetare susține că uleiul esențial de roinita inhibă virusul ce cauzează gripă.
 
Cum să faci ceai de plante în sezonul răcelii și gripei
Adaugă 1-2 linguri de plante (proaspete sau uscate) la o ceașcă de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10- 15 minute, strecoară și bea. Pentru ca efectul terapeutic să fie maximizat bea 2-3 cești de ceai pe zi.
 
Citește continuarea pe sfatulparintilor.ro.