Un bărbat bănuit că ar fi încercat să tâlhărească angajata unui salon de jocuri din Oradea, reținut de polițiștii orădeni.

 

Miercuri, 3 februarie, în jurul orei 22.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 de la o femeie de 24 de ani, din localitatea Cosniciu, județul Sălaj că, în timp ce se afla la muncă, într-un salon de jocuri din municipiul Oradea, un bărbat necunoscut, cu faţa acoperită de masca de protecţie, a amenințat-o cu un obiect de culoare neagră, asemănător unui pistol și i-a solicitat, de mai multe ori, să-i înmâneze banii proveniţi din încasări.

Întrucît femeia a acţionat butonul de panică, bărbatul a fugit de la faţa locului fără să sustragă bunuri şi fără a-i provoca leziuni angajatei.

În urma investigațiilor efectuate, joi, 4 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 33 de ani, din Oradea.

Din declarațiile acestuia reiese că obiectul folosit pentru a o amenința pe angajata salonului de jocuri era un pistol de jucărie, pe care ulterior comiterii faptei l-ar fi aruncat în apele Crișului Repede, toate aceste aspecte urmând a fi investigate de polițiștii orădeni în cadrul anchetei penale.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei l-au reținut pe bărbatul de 33 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Vineri, 5 februarie, acesta va fi prezentat de polițiștii orădeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Sursa: Realitatea de Bihor