Un tânăr din Tinca a fost reținut de polițiști, după ce a tâlhărit un minor de 15 ani, în Oradea. Ulterior, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

 

Potrivit IPJ Bihor, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe tânărul din Tinca că, la 13 septembrie, în jurul orei 13.15, în timp ce un tânăr de 15 ani din Oradea se afla într-o stație de tramvai Piața București din Oradea, l-ar fi acostat și i-ar fi solicitat bani pentru a-și cumpăra mâncare, iar în momentul în care tânărul a scos din portmoneu 10 lei, pentru a-i oferi, i-ar fi luat portmoneul din mână, ar fi sustras din acesta 240 de lei, iar apoi, pentru a păstra banii sustrași și pentru a-și asigura scăparea, ar fi amenințat victima cu acte de violență.

Dumincă a fost depistat și reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ieri, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe cel în cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Sursa: Realitatea de Bihor