Duminică, 20 septembrie, polițiștii Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor au reținut pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, un tânăr de 23 de ani, din localitatea bihoreană Săcueni, bănuit de  comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la transporturi bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, la 17 septembrie, în jurul orei 19.00, ar fi agresat un bărbat de 54 de ani, din comuna Diosig, județul Bihor, pe care l-ar fi deposedat de 300 de lei, în timp ce se aflau în pasajul pietonal subteran de trecere pe sub calea ferată, care face legătura dintre strada Ștefan cel Mare și cartierul Oncea din municipiul Oradea.

În urma agresiunii, victima a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 5 – 6 zile de îngrijiri medicale.

La 18 septembri, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au identificat pe tânărul bănuit de comiterea faptei, acesta fiind depistat la 20 septembrie, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Săcueni.

Luni, 21 septembrie, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului de 23 de ani un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Sursa: Realitatea de Bihor