În dimineața zilei de vineri, 14 decembrie a.c., la ora 07.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea, pe DN 76, între localitățile Tășad și Drăgești, a unui accident rutier între un microbuz în care se aflau 16 persoane, din care 14 minori și doi adulți și un autoturism.

Pentru salvarea victimelor, la fața locului au fost mobilizate de urgență, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea și Gărzii 1 Mai, care au intervenit cu autospeciala de transport personal și victime multiple, autospeciala de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Ajunse la locul producerii accidentului, forțele de intervenție au procedat la evaluarea de specialitate a celor 17 persoane implicate în accident, la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul șoferului autoturismului, care se afla în stop cardio-respirator, respectiv la acordarea îngrijirilor necesare celor opt copii și doi adulți din microbuz, care prezentau leziuni minore ( cod verde medical).

Din nefericire, în pofida manevrelor medicale efectuate, șoferul autoturismului, în vârstă de 18 ani, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia.

Cei opt copii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și cei doi adulți, aflați în cod verde medical, au fost transportați la spital, pentru investigații medicale suplimentare.