Stadionul „Motorul”, aflat în proprietatea municipiului Oradea, care nu permite în prezent practicarea niciunei activități sportive, va fi modernizat cu bani de la bugetul local.

Localizată pe Calea Clujului, nr. 202C, suprafața de joc este degradată și impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele sunt în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru eventualii utilizatori.

De menționat este faptul că, în aceeași zonă, în toamna anului trecut, au început lucrările la viitorul complex sportiv, care se află în spatele terenului de fotbal „Motorul”. Investiția se realizează cu finanțare guvernamentală, prin grija Companiei Naționale de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexe sportive”. Primăriei Oradea îi revin lucrările care vizează asigurarea utilităților și amenajarea drumurilor de acces.

Obiectivele principale ale proiectului constau în:

1.    Amenajare teren: se va decoperta în totalitate stratul de gazon existent, se vor reamenaja spațiile verzi și se va realiza sistemul de drenaj și canalul colector al terenului de fotbal.

2.     Modernizare stadion: se va instala un sistem de irigare a terenului de joc și a spațiilor verzi, lucrări de instalații electrice pentru nocturnă, lucrări de compactare teren, lucrări de însămânțare gazon, realizare împrejmuire, amenajare zonă de antrenament și construire tribune metalice.

3.     Construire clădire vestiare: se vor construi două vestiare pentru sportivi, un vestiar pentru arbitri și o sală de fitness. Acestea sunt necesare întrucât în locație se vor desfășura numeroase turnee de juniori, cu un număr ridicat de echipe participante, inclusiv cu participare internațională.

Prin realizarea investiției se dorește asigurarea condițiilor optime de funcționare și de exercitare a domeniului specific de activitate reprezentat de activități sportive, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, impuse de legislația specifică. După finalizarea modernizării,  stadionul va găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională, la care vor intra în competiție un număr ridicat de echipe.

Valoarea totală a lucrărilor conform devizului general de la faza DALI este de 3.868.727,00 lei fără TVA, din care C+M: 2.872.450,00 lei fără TVA. 

Sursa: Realitatea de Bihor