Începând din luna ianuarie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au demarat controale privind calitatea aerului, prin identificarea potenţialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidenţiale, în vederea reducerii acestora şi la operatorii care deţin surse de emisii industriale.

Au fost efectuate şi se vor efectua tot anul, inspecţii la amplasamentele unde se constată că se înregistrează arderi necontrolate de deşeuri, incendii de vegetaţie, incendii la unităţi economice în activitate cât şi la cele inactive, incendii care au putut determina schimbări ale caracteristicilor componentei de mediu aer.
 
Vor fi efectuate inspecţii la şantierele de construţii, cu privire la existenţa instalaţiilor de spălare a autocamioanelor şi la modul de gestionare a deşeurilor rezultate din construcţii şi la existente mijloacelor de protecţie împotriva degajărilor de pulberi sedimentabile.
 
De asemenea inspecţiile vor viza şi operatorii economici care desfăşoară activităţi de salubrizare stradală de pe raza judeţului Bihor.
 
Până în prezent a fost aplicată o sancţiune în valoare de 50 000 lei, unei spălătorii auto, unde se spăla un autocamion în afara suprafeţei autorizate în imediata apropiere a unui imobil locuit. Particulele încărcate cu suspensii au afectat imobilele învecinate.

Sursa: Realitatea de Bihor