Un nou concept în agenda culturală orădeană, Sounds of Oradea Festival – SO Festival.

„Dorim să oferim publicului, în cele trei seri de eveniment, o experiență unică prin fiecare spectacol. De aceea vor performa pe scena din principala piață din oraș un violonist celebru la nivel mondial, în cadrul unui concept inedit și în premieră în România, Phillipe Quint în spectacolul multimedia Zâmbetul lui Charlie Chaplin; muzică, dans și costume în cadrul spectacolului de flamenco Renaștere, și gala Opera meets Broadway”,  a declarat David Gimenez Carreras, director artistic Festival Sounds of Oradea.

Prima ediție a Sounds of Oradea Festival va avea loc în 13, 14 și 15 august 2022, în epicentrul vieții culturale din oraș, Piața Unirii.

Pentru trei zile, noul Sounds of Oradea Festival vă va încânta cu următoarele spectacole, în spațiul iconic din Piața Uniri:

13 august 2022 – Piața Unirii

Zâmbetul lui Charlie Chaplin (Charlie Chaplin Smile)

Pentru prima dată în România, un spectacol multi-media în recital și orchestră, condus de violonistul Phillipe Quint, unul dintre cei mai versatili și imaginativi violonisți contemporani.

Proiecții de film, arii de operă compuse de însuși Charlie Chaplin, alături de un invitat special, Keira Chaplin, nepoata celebrului comediant, venită special la Oradea pentru a împărtăși publicului, de pe scena din Piața Unirii, detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicul său.

14 august 2022 – Piața Unirii

Renaștere, un spectacol de muzică și flamenco susținut de Olga Llorente

O a două premieră în România, în cadrul SO Festival, este prezența Olgăi Llorente și a școlii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil iberic, menit să transpună publicul prin coregrafie, muzică și costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.

15 august 2022 – Piața Unirii

Opera meets Broadway, concert de gală cu tenorul Charles Castronovo, soprana Diana Țugui, Filarmonica de Stat Oradea, dirijor maestrul David Gimenez Carreras

Unul dintre cei mai apreciați tenori ai lumii, Charles Castronovo, alături de celebrata soprană Diana Țugui, vor performa pentru prima dată împreună pe scena din cadrul SO Festival Oradea. Spectacolul de gală va cuprinde celebre arii de operă dar și muzicaluri, toate însoțite de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.

Biletele vor fi puse în vânzare pe platforma iabilet.ro și vor fi disponibile începând cu data de 1 iulie 2022.

 

Sursa: Realitatea de Bihor