Printr-o întrebare adresată Ministerului Educației Naționale, senatorul PNL de Bihor, Cornel Popa, trage un semnal de alarmă referitor la starea unităților de învățământ din România. Multe dintre acestea nu au în continuare autorizație ISU, nu au toalete corespunzătoare și ca atare nu au nici autorizație sanitară.

În materialul depus se arată că în urmă cu câteva luni, Guvernul României a emis o Hotărâre prin care 858 de școli din întreaga țară urmau să beneficieze în cursul anului de fonduri pentru demararea lucrărilor, astfel încât toaletele să devină sigure pentru copii și să existe condiții decente – apă și canalizare.

”Însă există situații unde fondurile ajung doar pentru studiu și proiect. Deși se cunoștea situația menționată, în urmă cu doar câteva zile, premierul aflat în campanie electorală a promis dotarea tuturor școlilor și grădinițelor cu grupuri sanitare. Evident, imposibil!” apreciază senatorul Popa.

În final, acesta întreabă Ministrul interimar, Daniel Breaz, ”care sunt unitățile de învățământ care au demarat deja lucrările de investiții pentru ca grupurile sanitare să fie la standardele în vigoare, inclusiv în județul Bihor și câte școli și grădinițe din România nu au, până la această dată, autorizație sanitară și autorizație ISU?”

Anul școlar începe în doar o săptămână, pe data de 9 septembrie.