În data de 20 mai, au început lucrările de reparații, respectiv de reabilitare a vechilor terenuri de baschet din curtea Colegiului Național Emanuil Gojdu, amplasament situat pe str. Spiru Haret, nr. 3 – 5.

Lucrările sunt necesare pentru atât siguranța elevilor care le utilizează, dar și pentru buna desfășurare a activităților sportive din cadrul colegiului.

Executantul lucrărilor este S.C Atlas Sport S.R.L, iar valoarea contractului este de 270.750 lei (fără TVA). Conform contractului, lucrările vor fi finalizate până la data de 20 iulie 2019.

Lucrările consta în refacerea suprafeței de joc, precum și împrejmuirea celor două terenuri, fiecare cu o suprafață de 22 x 15 m, în total 660 mp.

După etapele pregătitoare ale lucrării, va fi montat un covor din tartan. Structura împrejmuirii este realizată din stâlpi metalici cu o înălțime de 4 m și plasă metalică împletită.

Ca urmare a lucrărilor de reabilitare, baza sportivă din curtea colegiului va avea următoarele dotări: patru sisteme cu coș de baschet compuse din stâlpi de oțel, panou plexiglas și inel+plasă; patru stâlpi multifuncționali (mobili) și un fileu pentru volei și tenis; două porți minifotbal/handbal, de dimensiuni 3×2, fabricate din fier; 3 mese de tenis din oțel galvanizat.

Totodată, în imediata vecinătate a terenurilor din curtea colegiului se va monta și o cișmea de apă.