În prezent se lucrează la Studiul de Fezabilitate pentru realizarea „Centurii ocolitoare Oradea-Oșorhei”, lansarea procedurii fiind aprobată în cadrul Consiliului Director al Zonei Metropolitane din luna ianuarie anul acesta

Această centură ocolitoare va începe din sensul giratoriu existent al Centurii Oradea, respectiv intersecția cu localitățile Cheriu și Felcheriu, va avea o lungime totală de 5.837 metri și se va racorda la drumul național DN1(E60) la intrarea în localitatea Oșorhei, sensul de mers Cluj-Napoca – Oradea (girația existentă către localitatea Fughiu).

„Am purtat astăzi discuții cu reprezentanții comunei Oșorhei și proiectanții de specialitate contractați și am stabilit  traseul centurii ocolitoare Oradea-Oșorhei. Această investiție va avea o lungime de aprox. 5,8 km. Până la jumătatea lunii septembrie dorim să aprobăm studiul de fezabilitate, vom identifica sursa de finanțare iar anul viitor vom începe lucrările. Bugetul investiției propuse este de aproximativ 8 milioane de euro iar termenul de proiectare și execuție este de 18 luni”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

„Investiția propusă are un impact deosebit pentru dezvoltarea comunei Oșorhei, pentru fluidizarea traficului din comună și realizarea accesului rutier la viitorul Parc Industrial al comunei noastre”, declară domnul Gligor Ioan, viceprimar al comunei Oșorhei.

Acest proiect este unul important deoarece legătura rutieră prin DN1 dintre Municipiul Oradea și comuna Oșorhei reprezintă cea mai aglomerată rețea de conectivitate rutieră, generând blocaje de trafic la intrarea și ieșirea din municipiul Oradea. Având în vedere faptul că finalizarea drumului de legătură dintre Cartierul Podgoria și satul Fughiu va prelua doar o parte din traficul ușor de pe relația Oșorhei-Oradea, cu legătură la DN 19 prin drumul expres, apare necesitatea realizării unei variante de traversare a localității Oșorhei și pentru traficul greu.