Săptămâna trecută, sâmbătă, 1 decembrie, s-a finalizat etapa depunerii proiectelor prin platforma online dedicată bugetării participative, în total fiind înregistrate 91 de proiecte.

„Față de anul trecut cînd am avut 199 de proiecte, din care s-au validat 42, anul acesta, chiar dacă avem un număr mai mic de proiecte depuse, numărul celor validate va fi mai mare pentru că oamenii au înțeles care este scopul acestui program, au înțeles care sunt domeniile și condițiile de eligibilitate, depunând proiecte mult mai bune”, a precizat directorul economic al Primăriei Oradea, dl. Eduard Florea.

În prezent se desfășoară etapa verificării proiectelor, urmând ca de luni, 10 decembrie, până în data de 20 ianuarie 2019, să aibă loc promovarea proiectelor de către deponenți și votarea on-line.

Astfel, toți cei care au depus proiecte sunt invitați să și le promoveze prin rețelele de socializare sau prin alte mijloace.

Votarea se face prin accesarea platformei de pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro sau accesând direct link-ul https://activ.oradea.ro/ și apoi prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook.

Cei care vor vota sunt rugați să analizeze foarte bine proiectele dintr-o categorie, deoarece conform regulamentului pot vota un singur proiect pentru un domeniu.

Așa cum a fost anunțat, votul cetățenilor va avea loc în două etape distincte: votul on-line (10 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2019), acesta având o pondere de 50% și votul cu ocazia dezbaterii publice la nivel de cartier, care va avea o pondere tot de 50%.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul întâlnirilor organizate la nivelul cartierelor și al companiilor din oraș se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Proiectele care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primariei Municipiului Oradea pentru anul 2019.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, doritorii au la dispoziție:

●        platformă on-line: https://activ.oradea.ro.;

●        email: [email protected];

●        telefon: 0259.437.000 interior 248