Școala de Bani pe Roți, cel mai extins program național de educație financiară, pornește iar la drum și staționează la Oradea. În perioada 11 octombrie – 4 noiembrie, elevii din oraș și din împrejurimi, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, sunt așteptați în Centrul Civic, în parcarea din Piața Emanoil Gojdu, la camionul FLiP, să pășească în lumea banilor și să descopere prin jocuri interactive cum să economisească și să își gestioneze bugetul.

Școala de Bani pe Roți este primul program itinerant de educație financiară interactivă dedicat copiilor din toată țara. Atelierele se desfășoară în camionul numit FLiP, care se transformă într-un loc de joacă și sală de curs cu dotări moderne. În cadrul acestuia, grupuri de câte 15 elevi învață timp de 90 de minute, cu ajutorul trainerilor specializați și a jocurilor propuse de aceștia, cum circulă banii, care este valoarea acestora și de ce este important să economisească.

„Ne dorim să continuăm să aducem educația financiară cât mai aproape de cei mici și să formăm, cu sprijinul trainerilor noștri, viitori tineri responsabili, care să știe să își gestioneze veniturile și care pot lua decizii financiare inteligente. Cu ajutorul lui FLiP, ne propunem să facem educația financiară mai accesibilă pentru elevii din întreaga țară, oferindu-le în același timp o experiență interactivă. Ne oprim de această dată la Oradea și suntem nerăbdători să întâlnim cât mai mulți elevi din toată țara dornici să învețe conceptele și noțiunile financiare exclusiv prin jocuri antrenante și amuzante.” a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de Bani.

Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic, în intervalul orar 08:15 – 18:00, iar înscrierile sunt gratuite. Școlile din Oradea și din localitățile învecinate se pot înscrie pe pagina www.scoaladebani.ro la cursurile din intervalele orare 8:15 – 9:45, 10:00 – 11:30, 12:00 – 13:30, 14:00 – 15:30, 16:00 – 17:30 și 18:00 -19:30.

Despre FLiP
În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Suceava și Baia Mare. După Cluj-Napoca, următoarele destinații ale FLiP sunt Arad, Deva, Alba Iulia și Sibiu.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând site-ul dedicat.