Caravana „Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 07 septembrie a.c., în municipiul Salonta, fiind amplasată pe strada Corneliu Coposu, vizavi de Primărie, iar duminică, 8 septembrie, în orașul Aleșd, pe strada Ciocârliei, în proximitatea ștrandului.

Sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 18:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Cursurile oferite vor include de asemenea, prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii- și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Acesta este cel de-al patrulea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități.

Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la pregătirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în cazul producerii unei situații de urgență.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.