Săptămâna trecută a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea și semaforizarea trecerii la nivel cu calea ferată din strada Uzinelor.

Contractul a fost semnat între SNCFR Cluj și firma SC Abed Nego. Valoarea contractului de lucrări este de 485.990 lei (fără TVA), iar lucrările urmează să înceapă în cca o lună de zile.

Având în vedere că lucrările se fac în beneficiul municipiului Oradea și al locuitorilor săi, Primăria Oradea va suporta valoarea investiției pe taxă de racord.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 2 luni.

Primăria Oradea a modernizat anul trecut tronsonul de drum aferent trecerii la nivel cu calea ferată din strada Uzinelor, pentru asigurarea unei circulații corespunzătoare, însă din cauza faptului că trecerea nu este modernizată, traficul este îngreunat, fiecare conducător auto trebuind să se asigure înainte de trecerea peste calea ferată, creându-se blocaje dese în zonă.

Ca urmare a avizului emis de SNCFR, costurile aferente lucrărilor de modernizare a trecerii de nivel cu calea ferată revin Primăriei, iar realizarea instalaţiilor de semnalizare rutieră se realizează prin grija Sucursalei Regionale de Căi Ferate Cluj.

Prin aceste lucrări, traficul rutier va fi mult fluidizat în zonă.