Primăria Oradea a semnat contractul de proiectare pentru lucrarea „Elaborare proiect autorizație construire, elaborare proiect tehnic și detalii de execuție, asistență achiziție execuție lucrări, asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții: LOT 1 – CORIDOR DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN PIAȚA EMANUIL GOJDU DIN ORADEA – ETAPA I și LOT 2 – CORIDOR DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN PIAȚA EMANUIL GOJDU DIN ORADEA – ETAPA II” , Cod unic: 4230487/2019/5.”

Valoarea estimată a achiziției a fost de 2.281.120,53 lei fără TVA, – 1.705.923,76 lei fără TVA pentru lotul 1, respectiv 575.196,77 lei fără TVA pentru lotul 2. În cadrul licitației organizate au participat pentru lotul 1:
1. Asocierea formată din EGIS ROMANIA SA – lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat, respectiv
2. Asocierea formată din IP&CORATZA INGINERIE.RO SRL – lider de asociere și IP INGEGNERIA SRL și SGAI SRL – S TUDIO DI GEOLOGIA APPLICATA E INGEGNERIA DI E.FORLANI & C – asociați

Pentru lotul II:
1. Asocierea formată din EGIS ROMANIA SA – lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat
2. Asocierea formată din IP&CORATZA INGINERIE.RO SRL – lider de asociere și IP INGEGNERIA SRL și SGAI SRL – S TUDIO DI GEOLOGIA APPLICATA E INGEGNERIA DI E.FORLANI & C – asociați.

Criteriul de atribuire aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preț, iar în urma evaluării ofertelor câștigătoare pentru ambele loturi este asocierea formată din EGIS ROMANIA SA – lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat, cu o valoare de 1.422.442,80 lei pentru lotul I și 531.129,08 lei pentru lotul II.

Contractul semnat de către Primăria Oradea prevede pentru ambele loturi întocmirea proiectului tehnic de execuție, a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire, asistență în procedura de atribuire pentru contractul de lucrări, întocmirea listelor de cantități și estimare de cost, descrierea proiectului.

Durata contractului este pentru lotul I 6 luni, iar pentru lotul II 4 luni.

„După finalizarea lucrărilor de proiectare se va demara procedura de licitație, în așa fel încât în primăvara anului viitor să putem începe lucările propriu-zise la această investiție”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Implementarea acestui proiect va rezolva deficiențele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piața Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai și autobuz din municipiul Oradea și promovează transportul nemotorizat.

Prin implementarea proiectului se vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E. Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente. Se va asigura în acest fel separarea acestui tip de circulație de liniile de tramvai pe întreaga lungime a acestora în zona proiectului, prin subtraversare (drumuri cu bandă dedicată pentru autobuze) sau prin treceri la nivel cu liniile de tramvai și se va reamenaja infrastructura rutieră la care se intervine în acest scop prin bretele și benzi de încadrare.

Mai multe detalii despre reorganizarea traficului în zona Pieţei Gojdu găsiți aici.