În perioada 11 – 13 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 332 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 145.470 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate nouă infracțiuni și 14 tamponări. 

265 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 37 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, vineri, 11 septembrie a.c., la ora 08.07, pe Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.   

Sursa: Realitatea de Bihor