În perioada 22 – 26 octombrie 2019, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se pot vizita o serie de expoziții temporare și permanente inedite:

Expoziții temporare:
– „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale. Leonardo da Vinci”
– „Jucăriile Epocii de Aur”
– „Sibiu 100”, expoziție de fotografie și pictură
– „Faust: Vanity and Despair”, expoziția artistului Alexandru Cînean
– „Îngeri și Demoni”, expoziția pictorului și restauratorului Ioan Muntean din Sibiu
– „Zestrea Minerală a Maramureşului”, 61 de eşantioane minerale din minele din jurul oraşului Baia Mare
– „Peceţi identitare bihorene. Biserici ortodoxe construite în Oradea şi Bihor între 1918-2018”
– „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, etapele reabilitării Palatului Princiar
– „Postcontemporan”, autor Ilie Mitrea
-„Împarte și moștenește”, expoziția artistului fotograf Ming YI

Expoziţii permanente: Expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989) – Colecția Nicolae Meseșan, Istoria fotografiei orădene, Biserici în palat – cercetări arheologice în Palatul Princiar, Istoria Pâinii; Memorialul „Rezistență și represiune în Bihor”; expoziţia Monumente în mișcare – „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău; expoziţiile cultelor religioase din Oradea (greco-catolic, romano-catolic, reformat, unitarian, luteran și a comunității evreilor mesianici); Sala cu Grifoni; Lapidarium.

Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Prețul unui bilet este 5 lei adulți și 3 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari. Taxa de ghidaj este 5 lei pentru grupuri de minim 10 persoane. În schimb, la expoziţia „Schițe și mecanisme, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci” costul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult, copil).

Pentru informaţii despre bilete şi rezervări, puteţi apela numărul de telefon: 0359-191-096 ori scrie pe adresa de email: [email protected] sau puteți consulta pagina de web: www.muzeulmoo.ro.