Directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) Alina Silaghi a susținut azi la sediul agenției o conferință de presă în care a prezentat mai multe proiecte derulate în acest an de societatea pe care o conduce.

Centru de servicii în Parcul Industrial I

Primul proiect vizează construirea unui Centru de servicii în Parcul Industrial, I chiar lângă   creșa și grădinița care va fi construită aici, pe str. General Gheorghe Mărdărescu nr. 12.

ADLO a conceput un Centru de servicii în Parcul Industrial I care să deservească atât companiile din parcurile industriale, în ceea ce privește necesitățile angajaților, cât și viitorii investitori.

„Acest Centru de servicii vine ca un răspuns la mai multe solicitari din partea companiilor din Parcul Industrial I, care au argumentat necesitatea unui astfel de centru. Activitățile din centru au fost stabilite pe baza unui chestionar. Astfel, acesta va cuprinde un restaurant cu sală de conferințe, un automat bancar, un ghișeu multifuncțional, un centru fitness, spații de cazare, punct farmaceutic, cabinet medical, punct de curierat”, a precizat Alina Silaghi.

Momentan, licitația pentru realizarea acestui centru este publicată pe site-ul ADLO www.adlo.ro , urmând ca deschiderea ofertelor să aibă loc în data de 8 iulie.

După semnarea contractului, investiția va trebui finalizată în termen de 2 ani.

Din cei 4.112 mp care vor fi concesionați, Centrul de servicii va trebui să ocupe 20%, restul suprafeței urmând să fie amenajată de firma care va câștiga licitația cu spații verzi și locuri de parcare.

Dezvoltarea Parcului Industrial 4

În cadrul conferinței de presă de azi, directorul ADLO, Alina Silaghi a vorbit și despre obținerea titlului de parc industrial pentru Parcul Industrial 4 situat pe str. Corneliu Baba și despre eforturile care se fac pentru extinderea și dezvoltarea acestuia.

Noul parc are o suprafață de 6,5 ha.

„Pentru început vom delimita parcele de dimensiuni, mici cuprinse între 1.500 și 3.500 mp, tocmai pentru că am avut numeroase solicitări din partea mai multor companii pentru astfel de suprafețe. Momentan avem 14 parcele. Există apă-canalizare și energie electrică, urmând ca aceste utilități să fie extinse. Totodată, se vor amenaja accesele și drumurile interioare”, a precizat directorul Alina Silaghi.

Centru de dezvoltare educațională

Un alt proiect important al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) este crearea unui Centru de dezvoltare educațională, având ca principal obiectiv dezvoltarea abilităților tinerilor cu vârste cuprinse între 12 – 25 de ani, atât formale cât și nonformale, în vederea pregătirii lor pentru viața adultă prin educație integrată/orientare în carieră.

Astfel, traineri din companiile orădene vor veni la acest centru și vor explica tinerilor partea practică a noțiunilor teoretice învățate la clasă.

Modulele practice se vor desfășura pe perioada unei luni, iar o zi pe săptămînă cursurile se vor desfășura într-un cadru nonformal, respectiv în cadrul companiilor care vor organiza aceste module.

„Ne dorim ca în jurul datei de 1 septembrie să putem deschide acest centru și să atragem cât mai multe companii din Oradea”, a precizat Adina Silaghi, directorul ADLO.

Sediul acestui centru educațional va fi în fosta clădire a Colegiului Național Iosif Vulcan de pe str. Rahovei, imobil care se află în proprietatea Municipiului Oradea.

De asemenea, asociațiile care fac diverse cursuri pentru tineri sunt așteptate să se îndrepte spre acest Centru de dezvoltare educațională.

Cei care vor face cursuri contra-cost vor plăti o chirie către centru și vor trebui să aibă taxe moderate pentru elevi.