Primăria Oradea demarează proiectul „Amenajare și pavare pe strada Aurel Lazăr, Oradea în vederea transformării acesteia în zona pietonală” care se află în procedură de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

 

Site-ul Primăriei Oradea menționează că pietonalizarea străzii Aurel Lazăr a fost inclusă ca proiect prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană – SIDU Oradea 2017-2023, respectiv în Planul de mobilitate urbană durabilă la nivelul polului de dezvoltare urbană Oradea. Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Astfel, strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Vor fi de asemenea plantați mai mulți arbori de dimeniuni mari pentru a asigura un ambient vegetal plăcut,precum și realizarea unui sistem de irigaţii automatizat și a unui sistem de iluminat arhitectural.

Valoarea investiției este de 8.590.641,49 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 16 iulie 2018, ora 15:00.

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare CN1001146 din data de 11.06.2018.