Primăria Oradea a primit azi, 4 octombrie 2018, vizita unui grup de studenți din anul I, de la Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității Oradea, specializarea: Relații internaționale și studii europene,  Relații internaționale și studii europene în limba engleză și specializarea Studii de Securitate.

Însoțiți de lect. univ. dr. Mihai Maci  și lect. univ. dr Cristina-Maria Dogot, aceștia s-au aflat la Primăria Oradea într-o vizită de studiu, în cadrul căreia și-au propus să afle mai multe despre modul de funcționare a administrației locale.

Coordonatorul acestui proiect al cărui obiectiv este cunoașterea practică de către studenții de la Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității Oradea a modului în care funcționează instituțiile orașului, este prof. univ. dr. Mircea Brie.

Studenții au fost întâmpinați de viceprimarul Mircea Mălan, care le-a prezentat în detaliu modul în care funcționează instituția Primăriei Oradea, din ce se formează bugetul local, cum sunt distribuite finanțele orașului, dar și modul în care administrația locală a găsit soluții pentru reabilitarea sistemului de termoficare, pentru realizarea unui infrastructuri rutiere, pentru modernizarea spitalelor sau pentru reabilitarea Centrului Istoric. Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit despre importanța dezvoltării economice a orașului pe termen lung, despre importanța accesării fondurilor europene, despre procedura accesării acestora și dificultățile întâmpinate de-a lungul timpului.