Primarul Florin Birta a prezentat detaliile privind procedura de expropriere a terenurilor în suprafață de 20.002 mp, în vederea realizării lucrării de utilitate publică a Complexului Sportiv de pe str. Făgărașului nr. 2.

Primarul Florin Birta a explicat: „Exproprierile se vor face în două etape. Astfel, acum, în prima etapă, vom expropria amprentele unor blocuri, care au fost date inițial de Consiliul Județean unor firme private din Oradea, pentru a construi ansamble rezidențiale. Având în vedere că zona a fost declarată una de interes local, în vederea construcției stadionului de pe str. Făgărașului și că am aprobat deja indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere în ședinţa trecută a Consiliului Local, acum vom trece la exproprierea propriu-zisă. Cei 20.002 de mp de teren au fost deja evaluați de o firmă specializată și acreditată de ANEVAR. Astfel, am urgentat procedura, pentru că dorim să avem liber conturul stadionului, terenul liber de sarcini, pentru a putea depune documentația la Compania Națională de Investiții și a porni procedurile în vederea emiterii Hotărârii de Guvern prin care se va putea construi acest stadion”.

Pe amplasamentul aferent lucrării de utilitate publică: „Construcții cu caracter educativ și sportiv și infrastructura aferentă acestora – Construire Complex sportiv str. Făgărașului nr. 2” urmează să se realizeze: stadionul, inclusiv incinta de joc, un hotel, spa și săli de conferințe, o parcare subterană cu 150 de locuri și lucrări de amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Astfel, în ședința Consiliului Local de joi, 29 octombrie, se va supune aprobării proiectul de hotărâre prin care se propune realizarea în etape a exproprierii, lista cu imobilele care vor fi preluate în proprietatea publică a municipiului și alocarea de la bugetul local a sumei de 5.164.290 lei reprezentând valoarea despăgubirilor.

 

Sursa: Realitatea de Bihor