Ieri, 18 decembrie, peste 700 de colindători au trecut pragul Primăriei Oradea încântându-i pe cei prezenți cu colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

Moș Crăciun i-a așteptat pe toți în sala mare de ședințe a Primăriei Oradea, lângă bradul frumos împodobit.

Cei peste 700  de colindători au reprezentat mai multe instituții de învățământ din municipiul Oradea, și nu numai: Grădinița cu program prelungit nr. 42, Grădinița cu program prelungit nr. 46, Liceul Don Orione, Dansatorii din Botean, Liceul german „Friedrich Schiller”, Școala gimnazială Octavian Goga, Grădinița nr. 43, Grădinița nr. 28, Corul Roman Ciorogariu, Grădinița nr. 48, Liceul Greco- Catolic, Colegiul Iosif Vulcan, Grădinița nr. 45, Corul Speranța,  Școala Avram Iancu.

Corul Liceului Ortodox „Roman Ciorogariu”, condus de arhid. prof. Ștefan Lakatoș, a prezentat un program coral deosebit, pregătit special pentru marea sărbătoarea a Crăciunului.

La prânz au sosit şi călugării de la Mănăstirea Izbuc, care de asemenea  i-au încântat pe cei prezenţi cu fumoase colinde tradiţionale. Aceştia au fost întâmpinaţi de secretarul municipiului Oradea, Ionel Vila, care le-a mulţumit în numele administrației locale pentru frumoasele colinde şi pentru faptul că an de an colindă şi instituţia Primăriei Oradea. La final, călugării au împărţit celor prezenţi calendare cu icoana de la Mănăstirea Izbuc și pliante cu frumoasa mănăstire.

În următoarele zile, la Primăria municipiului Oradea vor sosi şi alţi colindători, Moş Crăciun având pregătite pentru ei pachete cu dulciuri.