În perioada minivacanței de Revelion, pompierii militari bihoreni vor fi la datorie, pregătiți să intervină în orice clipă pentru salvarea și protecția vieților și bunurilor oamenilor. 

 

 

Peste 200 de pompieri militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru gestionarea situațiilor de urgență care pot surveni în perioada de Revelion, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul apariţiei unor evenimente de amploare.

La urgenţele   medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje SMURD, din care   10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Stației Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita, Stației de Pompieri Săcueni, Stației de Pompieri Valea lui Mihai, Gărzii de Pompieri Sălard, Detașamentului de Pompieri Salonta, Secției de Pompieri Beiuș, Stației de Pompieri Ștei și Gărzii de Pompieri Tinca, cu 10 ambulanțe de tip B2 și cu autospeciala pentru victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu o ambulanță de tip C și autospeciala medicului de urgență.

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență în minivacanța de Revelion, premergător sărbătorilor de iarnă, pompierii militari din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat 60 de controale inopinate la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică şi alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane (centre comerciale).

Pe timpul verificărilor desfăşurate, au fost depistate 235 de încălcări ale normelor care reglementează activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă, din care 123 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 115 sancțiuni contravenţionale, din care 108 avertismente și 7 amenzi în cuantum de 4.500 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncționalităților, personalul Inspecției de Prevenire a ISU BH a asigurat instruirea angajaţilor, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

 

Sursa: Realitatea de Bihor