În cursul zilei de joi, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Piersicilor din localitatea Paleu

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate cinci echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, din care patru de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Echipajele de pompieri au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă reușind, în aproximativ o oră de la primirea apelului, să stingă incendiul, care se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul casei, împiedicând propagarea flăcărilor la camerele situate la parterul locuinței.

Imagine

 

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarei (în vârstă de 52 de ani) locuinței, care a suferit un atac de panică și o ușoară intoxicație cu fum, transportând-o ulterior la spital.

După localizarea și lichidarea incendiului, forțele de intervenție au acționat în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, ultima autospecială retrăgându-se din dispozitiv în jurul orei 14.25.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Ca urmare a producerii incendiului au ars acoperișul și mansarda casei.

Imagine

Echipajele de pompieri militari au salvat încăperile de la parter și doi câini care se aflau în interiorul casei afectate de flăcări.

Sursa foto ISU Bihor