Echipajele Stației de Pompieri Ștei au acționat, luni, 9 noiembrie, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Băița, misiune pe timpul căreia unul dintre pompieri a fost rănit, fiind asistat și transportat la spital de colegii paramedici prezenți la fața locului.

 

 

În dimineața zilei de luni, 9 noiembrie, în jurul orei 07.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost informat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Băița, sesizare în urma căreia la adresa indicată de apelant s-au deplasat de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, din care două de stingere și unul de paramedici.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, flăcările se manifestau la coșul de fum și la acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa trei metri pătrați, cu pericol de propagare la întregul acoperiș și la încăperi.

Incendiul a fost localizat în aproximativ 10 minute, însă, pe timpul misiunii de stingere, coșul de fum al casei s-a surpat, prăbușindu-se parțial peste un membru al echipajului care își asigura colegul care refula apa de pe scara culisabilă.

Pompierul rănit la unul din membrele inferioare, a fost asistat de colegii paramedici ai subunității și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe.

Daunele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat în coșul de fum al casei, circa trei metri pătrați acoperiș și aproximativ trei metri liniari grindă lemn.

Echipajele de pompieri au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiș și la camerele casei, limitând considerabil pagubele.

Cercetările efectuate au indicat faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Sursa: Realitatea de Bihor