O clipă de neatenție la volan – atât pentru scrierea unui mesaj, verificarea unei notificări, realizarea unei înregistrări live pe facebook, dar și pentru alte activități ce constau în folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil – te poate costa viața!

În mai puțin de 2 luni se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare.

Nerespectarea acestor prevederi se va sancționa cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă și 4 puncte penalizare.

De asemenea, vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii rutieri bihoreni derulează în această perioadă activități preventive pentru a informa conducătorii de vehicule cu privire la modificările legislative.

Folosirea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul mersului, reprezintă un factor concurent la producerea de evenimente rutiere nedorite pe drumurile publice!